Heidi van de Water

 

Kunstgeschiedenis en schilderen waren van jongs af aan mijn hobbies. Na als apotheker in Bern te hebben gewerkt en de opvoeding van onze beide zonen, begon ik met mijn nieuwe hobbies: edelsmeden, keramiek, porcelijn en vooral glas. Ik volgde cursussen bij het Koorenhuis in den Haag.

De laatste 10 jaar maak ik veel glasobjecten. Glas fascineert mij vooral door haar nuances van transparantie. De lichtbreking, oppervlaktebewerking, spiegeling en vooral de kleuren bepalen het motief van mijn ontwerp. Door de wisselende lichtinval beleef ik steeds weer nieuwe en verrassende kleurbelevingen.

De inspiratie voor mijn glasobjecten komen meestal voort uit de studie van de natuur en de natuurvormen. Dit alles maak ik met een scala van technieken. Dit zijn vooral mechanische bewerkingen ( glas snijden, zagen, slijpen en zandstralen) en procesbewerkingen ( verven met pigmenten, smelten, vervormen in zelf gevormde keramieke mallen en verlijmen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>